Om racen

Skotten "en stor hund i en lille krop"

Skotten er en elskelig, lille, modig og selvstændig hund. Den har sin helt egen måde at kræve kærlighed og respekt fra sine mennesker. Skotten giver til gengæld alt sit mod, kærlighed og loyalitet tilbage. I skotten finder du en sand terrier med alle de glæder og udfordringer det giver.

Skotten vil som hvalp være glad, nysgerrig og gerne deltage i alt, hvad du foretager dig. Skottehvalpens livlige terrier temperament og lege lyde vil fylde dit hjem med aktivitet samt godt humør. Den vil på sin egen kloge måde leve med i dit liv og være dig samt din familie en tro følgesvend.

Skotten kræver ikke den store motion og lange gåture, men deltager meget gerne på almindelige spadsereture, samt gerne på stranden og i skoven.  Ligesom den også gerne vil lære og udfordres med nye opgaver i det daglige.

Skotten er glad for at vokse op i familier med børn. Men som alle andre hunderacer, skal man sørge for at hunden har et "helle" sted, hvortil den kan trække sig tilbage, når den har brug for ro.

Myten om, at skotten er en ènmands hund samt reserveret over for fremmede er kun en meget lille del af sandheden. Skotten elsker hele sin familie og tager glad imod gæster. Dog er det ikke altid, at den er interesseret i at møde fremmede mennesker ... den vil så kun vise mindre entusiasme. 

Udskriv denne side