Gode råd om hverdagspleje

 

Gode råd om hverdagspleje

Jævnlig børstning, mindst to gange om ugen, er med til at holde din skottes pels sund og fin. Væn din skotte til at stå på et bord med skridsikkert underlag og blive børstet, mens den er hvalp. Se din hund igennem for rifter, tæger eller andet, tjek tænder og kløer.   

Sådan  gør du
Start med at rede pelsen igennem med en børste. Pelsen på benene redes ud fra poterne og op, så du ikke ender med at have børstet en masse hårknuder ned på benene. Mange skotter bryder sig ikke om at få redt deres ben, så det gælder om at gøre det så let som muligt. Vær særligt omhyggelig med skægget, indersiden af benene, i albuehulen og mellem bag-benene, hvor pelsen har tendens til at filtre. Spørg evt. en opdrætter om hvilke kamme og børster som er bedst.

Når skaden er sket
Hvis ikke du er flittig nok med børsten, kan der danne sig store filtrede ”nuller- mænd” eller ”dreadlocks” af gammel underuld, som det kan være smertefuldt for din skotte at få redt ud.

Skulle skaden være sket, kan en fin karte som regel klare ærterne. Hvis ikke, er sidste udvej at klippe dem af. Dette bør dog undgås, da underpels og dækpels så vokser sammen ud og filtrer endnu mere, hvis man ikke passer på.

Kløer                                                           
Se jævnligt efter, om kløerne trænger til at blive klippet. Spidsen af kløerne må kun lige nøjagtigt røre underlaget, så din skotte kan stå helt plant på poterne. Husk også ulvekloen på indersiden af forbenene. Har du ikke mod på at klippe kløerne selv, så bed din trimmer eller dyrlæge om at gøre det med jævne mellemrum.

  


Udskriv denne side