Sundhedsudvalget

Hvad er SundhedsUdvalget for Skotterne (SUS)?

Overordnet set indenfor DKK er skotten som race sund og rask. Det vil vi gerne have den bliver ved med at være.

I 2002 dannede vi derfor Sundhedsudvalget, så vi kunne indsamle og bearbejde oplysninger, så vores opdræt får det bedst mulige udgangspunkt.

Som opdrætter kan det være svært at overskue alle de informationer som er tilgængelige omkring sundhed, samt vurderer om det er relevant for ens opdræt.

Sundhedsudvalget arbejder på at indsamle oplysninger som hjælper opdrætterne med at træffe mere oplyste beslutninger mht deres opdræt.

Sundhedsudvalget har ikke ret til at bestemme hvordan man skal agerer som opdrætter, men har udelukkende til opgave at stille anbefalinger og støtte til rådighed.

Du finder formålsbeskrivelsen for SUS HER

Hvem er SUS?

Medlemmer af sundhedsudvalget: 

Else Vigholt - Kennel Vigholt(kontaktperson) 
Kirsten Toftkjær - Kennel Scotman's

Ønsker du at kontakte Sundhedsudvalget, kan du enten ringe til Else på
tlf. 8717 8801/4042 8994 eller skrive en mail til dtk.sundskotte@outlook.com 

Hvis din skotte er blevet syg 

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at søge dyrlæge.

Hvis det klarlægges, at der er tale om en alvorlig og/eller arvelig sygdom, så hører Sundhedsudvalget meget gerne fra dig. Det absolut bedste er, hvis du kan få din dyrlæge til at skrive en erklæring på hvad din skotte fejler. Men hvis dette ikke er muligt, så spørg dyrlægen om vi må ringe og stille ekstra spørgsmål, hvis vi har brug for oplysninger, som du ikke lige kan svare på.

Skriv så en mail til SUS med din hunds navn (gerne stambogsnavn og nr.), alder, hvilken sygdom, lidt om forløbet, samt navnet på klinikken, hvor sygdommen er konstateret. Skriv endelig om vi må kontakte dyrlægen direkte. 

Du vil virkelig gøre racen en tjeneste ved at skrive til SUS. Hvis vi får registreret alle sygdomme hos SUS, så vil vi have en mulighed for at skabe et overblik om hvilke sygdomme der dukker op hos de danske skotter. Og derved mulighed for måske at sikre at de forsvinder igen.


Udskriv denne side