Gode råd om trim

 

Sørg altid for, at din skotte er børstet grundigt igennem, når du afleverer den til trim. Hvis ikke du kan magte det, så kom lidt oftere og aftal med trimmeren at få hjælp til det.

Spørg 
Spørg en opdrætter eller racerepræsentanten til råds om, hvor du kan få din skotte trimmet. Mange opdrættere kan tilbyde at trimme, eller kan henvise til en dygtig trimmer i området. I skottegruppen tilbyder vi også kurser, hvor du selv kan lære at trimme din skotte

Trim på hundesalon
Da skotten er en forholdsvis sjælden race, er det ikke på alle hundesaloner, at man ved, hvordan den skal trimmes korrekt. Du bør derfor altid sikre dig, at din skotte bliver trimmet og ikke maskinklippet, inden du bestiller tid på hundesalonen. 

Maskinklipning ødelægger pelsen
Maskinklipning ødelægger en skottes pels. Maskinen klipper hårene i dæk- og underpelsen lige lange, så dækpelsens vand- og smudsafvisende egenskaber bliver ødelagt. Pelsen bliver mat, blød og suger vand, skidt og snavs til sig - som en svamp. Særligt i vinterhalvåret kan dette give problemer, da din hund hurtigt bliver våd til skinnet.  

Trimmeskole    
Du kan også selv lære at trimme din skotte. På Skottegruppens trimmekurser kan du både lære almindeligt "hverdags-trim" og udstillingstrim af de dygtige instruktører. Vi kan også tilbyde "Soigneringskurser", disse er primært for nye skotteejere.

  
  


Udskriv denne side